Bylinná léčba Magazín

Jak nejlépe dávkovat tribulus terrestris?

Written by Jan Neckář

Tribulus terrestris se může pochlubit celou řadou zdravotních benefitů. S jeho konzumací byste to ale rozhodně neměli přehánět. Jak ho tedy správně dávkovat?

Tribulus terrestris patří mezi nejzajímavější doplňky stravy. Pomáhá s celou řadou problémů, ale také působí jako dobrý pomocník nejen pro sportovce. V následujících řádcích vám tedy řekneme, co vlastně dokáže, a jaké by mělo být jeho dávkování.

Jak tribulus dávkovat?

Kotvičník zemní je známý především díky celé řadě blahodárných účinků. Pomáhá nejen se zvýšením libida, ale také s růstem svalů nebo zvýšení hladiny testosteronu. Zkrátka se jedná o vhodný doplněk stravy, kteří by měli vyzkoušet všichni sportovci a muži v andopauze. Tato rostlina se ale dá zakoupit v celé řadě provedení. Nejčastěji uvidíte kotvičník zemní tinktura, pořídit ovšem můžete i sušené bylinky. Jak tedy na správné dávkování?

Asi vás moc nepotěšíme, ale základní informace byste si měli přečíst v příbalovém letáku nebo na obalu výrobku. I tak vám ale přinášíme několik rad, jak můžete díky dobrému dávkování maximalizovat výsledku. Jestliže si připravujete odvar ze sušeného kotvičníku, jedna dávka by neměla být vyšší než jedna vrchovatá čajová lžička (cca 1 gram). Sušenou nať zalijte půllitrem vody a 30 minut povařte. Nápoj poté pijte ve třech dávkách půl hodinu před jídlem.

Lepší je drcený prášek

Lepší než sušená nať je tribulus terrestris rozemletý na prach. Tento prášek totiž můžete jednoduše smíchat s půl litrem vroucí vody a mnohem efektivněji vylouhovat veškeré účinné látky, které se v rostlině nachází. Nezapomínejte vypít ani samotný kal z kotvičníkového prachu. Právě ten totiž obsahuje největší množství živin, které chcete do svého těla dostat.

Jestliže se ale s drcením nebo louhováním nechcete stresovat, pořiďte si kvalitní tinkturu. Tu nakoupíte například na eshopu Herbavis.cz. Kromě extraktů z kotvičníku tu pořídíte i výrobky z celé řady dalších rostlin. Vše za příznivé ceny.

 

About the author

Jan Neckář