Bylinná léčba

Fytoterapie – aneb bylinkami proti rakovině

Written by Makawiel

Ačkoliv se to může zdát překvapující i v řadě běžných potravin či bylin se dá objevit účinek, který snižuje riziko výskytu rakoviny. Vyzkoušením těchto potravin jako prevence rozhodně nic nezkazíte, někdy se dokonce udává, že určité potraviny mají i sílu rakovinu léčit.

Podpůrná zelenina a koření

Česnek je pro své vlastnosti významný v prevenci proti rakovině, řada výzkumů prokazuje, že lidé s vyšší konzumací česneku jsou méně náchylní na nádory. Zřejmě jsou však schopnosti česneku omezeny jen na obranu proti malým nádorům. Kurkuma a zázvor díky svým protizánětlivým vlastnostem brání bujení nádorových buněk. Obsažený kurkumin napomáhá při vylučování karcinogenních látek z těla. Petržel a jí příbuzné potraviny jsou také významné pro svou schopnost blokovat metabolické procesy rozvoje rakoviny.

Nápomocné lněné semínko

Studie na zvířatech prokázaly, že přidáním lněného semínka do stravy se může snížit výskyt nádoru prsu až o 40 %, látky obsažené v semínku se totiž váží na receptory estrogenu, a tak brání růstu nádorů, které jsou estrogenem stimulovány. Tato potravina také snižuje velikost nádoru vyvolaných chemikáliemi o 50 %.

Pampeliška jako přírodní chemoterapie

Díky vlastnostem této zázračné léčivé byliny, především pak tedy kořene, má pampeliška skvělý potenciál pro léčbu zákeřné rakoviny. Dle studie totiž obsažené látky působí na rakovinné buňky tak silně, že se po krátké době začnou rozpadat. Velkou výhodou však je, že při tomto procesu nejsou ovlivněny zdravé buňky. Čaj z kořene pampelišky je tak skvělým přírodním lékem proti rakovině.

Onkologické problémy jsou velmi vážné, není proto vhodné podceňovat prevenci. Kromě pravidelných prohlídek tak můžete zařadit do svého životního stylu také tyto potraviny, které riziko výskytu rakoviny sníží.

About the author

Makawiel